A kormány nem tudja kezelni a válságokat – ezt már a vidék is meg fogja érezni

„Az igazi nagy válság szerintem még előttünk van. Nagy a baj a német autóiparral – ami hozzánk is begyűrűzik – és a gépiparral is. Előttünk van, hogy az építőipart így nem lehet folytatni, be fog zuhanni. A szolgáltatásokkal ismét gond lesz” – mondta a Klikktv-nek Lengyel László, a Pénzügykutató Zrt elnök-vezérigazgatója. Hozzátette: „a foglalkoztatás területén ugyancsak súlyos bajok előtt állunk. Ezekre nem gyógyír a közmunka – hiába az akármilyen győzelmi jelentés. Ezt addig hiszik el, míg vidéken úgy gondolják, hogy a munkanélküliség és a járvány csak egy pesti huncutság.”

Szeptember 1-jével szokásos rendben nyitnak az iskolák, amire a szakértő úgy reagált: „a kormány magára hagyja a vírus következő hullámában az iskolákat, ahogyan azt tette a járvány megjelenésekor. Ki kell mondani, hogy nem képes kezelni a válságokat.”

A második hullám sokaknak azt jelenti, hogy újra be kell zárkóznunk, ugyanaz lesz az országban, mint amit márciusban megtapasztaltunk. Lengyel László véleménye szerint, „teljes leállással nem kell már számolni, mert a gazdaság nem élné túl, de a kormánynak már kész tervei kellene legyenek a gazdaságra, az egészségügyre és az oktatásra is, arra, hogy mi a teendő, ha újra nagy számban terjed a vírus. Egyetlen ember dönt erről – a miniszterelnök. De az is jól látszik, hogy akarata szerint manipulálja mind a gazdasági adatokat, mind a fertőzöttek számát. Így nem is csoda, ha nem lát tisztán.”

Publikáció: