Helyzet és Kiút vita

magyar

Herczog László: Lesz-e csoda a foglalkoztatásban?

Helyzet és kiút - gondolatok a Lengyel László által indított vitához

Nem lesz. Nincsenek csodák a foglalkoztatáspolitikában. A magyarországi foglalkoztatás legfőbb jellemzői közismertek: alacsony aktivitási arány, nagy inaktív állomány és a hivatalos munkanélküliségi ráta nagyjából az EU átlagának megfelelő mértéke.

NOL, 2012. február 16. Tovább»​​​​​​​

Helyzet és kiút

Magyarország beteg kentaur. Senki se tudja, hogy állat- vagy emberorvos kell-e a gyógyításához. De az orvosok itt vannak. Rajtunk múlik, hogy mivel és hogyan járulunk hozzá saját gyógyulásunkhoz. - Lengyel László ezen írásával a Népszabadság vitát kezdeményez, amelynek hozzászólásait a lapban és a NOL-on ismerteti a következő hetekben.

NOL, 2012. február 11. Tovább»​​​​​​​

Gombár Csaba: Ha én politikus lennék

Vitasorozat

Lengyel László Helyzet és kiút címmel írt dolgozata gondolkodásra sarkallja mindazokat, akiket a jelenlegi többoldalú hazai válságból érdekel a kiút keresése. Segítségül ehhez tömören vázolta, hogy melyek a jelenlegi helyzet lényeges problémái, és melyek a legfőbb teendők. Mindezzel nagyjából egyet is tudok érteni.

NOL, 2012. február 25. Tovább»​​​​​​​

Kéri László: Elindulni - valamerre

Lengyel László a minap a jövőnkért való közös felelősségünkre apellálva szólított fel valamennyiünket a kiútkeresés kollektív feladatára. E sorok írója az elmúlt huszonvalahány évben folyamatos és kritikus elemzője volt mindannak, ami a szűkebben értelmezett politikai életben történik. Ezért ezúttal csak arra vállalkozik, hogy korábbi elemző munkáinak tanulságait is figyelembe véve fordítsa át azokat megfontolandó változtatási javaslatokká. Tovább»​​​​​​​

Haskó László: Unortodoxia

Helyzet és kiút - gondolatok a Lengyel László által indított vitához

Lengyel László (kiváló) vitaindító cikke (Helyzet és kiút, Népszabadság, február 11.) szikár ?reál" értékelése Unortodoxia (jelenlegi alaptörvényes nevén: Magyarország) jelenének. Én ?humán" értékelésre készülök. Félek, az eredmény még a reálnál is siralmasabb lesz.

NOL, 2012. március 26. Tovább»​​​​​​​

Oldalak

Feliratkozás RSS - Helyzet és Kiút vita csatornájára