Gombár Csaba

Gombár Csaba: Személyes írások

Szilágyi Ákos és Tölgyessy Péter 2013. december 4-én, az Írók Boltjában  mutatta be Gombár Csaba: Személyes írások című kötetét, amely a Kalligram Kiadónál jelent meg.Gombár Csaba: A Fidesz-kormány és a korérzemény

Javító szándékok és konok kártevésekbe forduló zűrzavaros átszervezések
Decemberben azt a feladatot kaptam, hogy a Pénzügykutató évfordulós konferenciáján politikai rendszerünkről beszéljek. Már mondandóm elején leszögeztem, hogy politikai rendszerünk – ha azon intézményi szerkezetet értünk – lényegében alkotmányunk megbuherálása után sem változott.

NOL, 2013. január 20. Tovább»​​​​​​​

Gombár Csaba: Kászonyi Dánielről

Az 1867-es kiegyezés miatti tiltakozásul Kászonyi Dániel itthagyta az országot. Ismét az emigráns életet választotta, mert a „deáki tettet” nemzetárulásnak tekintette. Már az 1849-es komáromi kapituláció után – amivel szintén nem értett egyet, s tovább harcolt volna – sok évet töltött emigrációban.

NOL, 2013. március 3. Tovább»​​​​​​​

Gombár Csaba: Vakon engedelmeskednek?

Parlamenti képek peregnek a képernyőn a Fidesz-alkotmány negyedik módosításakor. Még nem történt meg a szavazás, de felszólalásában a miniszterelnök nem is veszteget szavakat az Alkotmánybíróságot újólag megregulázó módosításuk igazolására. 

NOL, 2013. április 1. Tovább»​​​​​​​

Gombár Csaba: Társadalom ez egyáltalán?

Kentaurbeszéd

Egy minapi, tárgyilagosságra törekvő tévébeszélgetés apropója, hogy a kormány demokratikus ellenzéke nem tud összefogni. A jelenlegi magyarországi állapotokról folyik a szó, a szolidaritás, az egyéneket és társadalmi csoportokat összefűző kötőelemek hiányosságairól, vagyis a társadalmi kohézió hiányáról. A végkövetkeztetés: ez nem is társadalom. Mármint hogy mi nem is vagyunk társadalom.

NOL, 2013. május 27. Tovább»​​​​​​​

Oldalak

Feliratkozás RSS - Gombár Csaba csatornájára